otrdiena, 2017. gada 7. februāris

Ja esam piesardzīgi, internets ir draugs


Smiltenes Bērnu bibliotēkā 7.februārī tika atzīmēta Vispasaules Drošāka interneta diena, kuras ietvaros norisinājās informatīvs pasākums "Internets - mans draugs vai ienaidnieks?"
Bērni tika iepazīstināti ar interneta drošas lietošanas pamatnosacījumiem, kā arī tika demonstrēts video, kurā jaunieši diskutē par interneta drošas lietošanas aktuāliem tematiem. Kad pamatzināšanas tika iegūtas un atsauktas atmiņā, tās tika pārbaudītas, pildot testiņu. Par to atzīmes netika liktas, jo visi jautājumi tika kopīgi izrunāti un diskusiju ceļā tika atrastas pareizās atbildes. Bērni parādīja labas zināšanas par interneta drošu izmantošanu, lielākā daļa jautājumu viņiem grūtības nesagādāja.
Vēlāk bērniem bija iespēja radoši izpausties. Sadaloties divās grupās, katrai bija jāizveido plakāts ar savu skatījumu par to, kāpēc internets ir draugs vai ienaidnieks. Lai arī internets mums dod ne tikai labas lietas, bet arī sliktas, tomēr tika atzīts, ka internets kopumā ir mūsu draugs, ja paši esam piesardzīgi.
Lai gan slimošanas dēļ pasākuma apmeklējums bija neliels, atnākušie labi pavadīja laiku, guva zināšanas un varēja tās nodemonstrēt arī citiem. Pasākuma izskaņā katrs dalībnieks saņēma pateicību un saldus našķus par piedalīšanos.
Vispasaules Drošāka interneta diena šogad norisinājās jau 14.gadu pēc kārtas. Tās sauklis ir "Kopā par labāku internetu!". Šajā dienā visā pasaulē tiek pievērsta uzmanība drošībai internetā, aicinot ikvienu būt pozitīvam internetā un veidot labāku interneta vidi.
Fotogrāfijas no pasākuma apskatāmas ŠEIT.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru