pirmdiena, 2017. gada 13. novembris

Satikās Ziemeļvalstu pirāti...

Pirāti lasa fragmentu no "Bagātību salas"
Tāpat kā citās Baltijas valstīs un arī visās Ziemeļvalstīs, arī Latvijā šī nedēļa ir pasludināta par Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļu. Un šodiena bija tā diena, kad Bērnu bibliotēkā vienlaicīgi ar citām bibliotēkām Baltijā un Ziemeļvalstīs notika kāda literārā daiļdarba skaļais lasījums. Mūsu izvēle bija somu autora Mauri Kunnas fragments no grāmatas "Bagātību sala".
Tā kā izvēlētais fragments bija par pirātiem, tad viss šīsdienas pasākums tika veidots pirātu noskaņās. Pēc tam, kad literārais fragments bija izlasīts un uzzināts, kā veicās autora izdomātajiem pirātiem, pasākuma apmeklētāji paši varēja iejusties pirātu lomās un pēc kartes bibliotēkā meklēt apslēpto mantu. Apslēptā manta bija burti, kas kopā veidoja vārdu. Kad pirāti vārdu no atrastajiem burtiem salika pareizi, viņi saņēma aploksni, kurā atradās ļauno pirātu salaupītās bagātības - dažādi Ziemeļvalstis raksturojoši vārdi. Atgūtās bagātības mums - labajiem pirātiņiem - vajadzēja atdot atpakaļ to īpašniekiem - Ziemeļvalstīm. Un tā katra no Ziemeļvalstīm atguva savus autorus, savus karogus, savas pilsētas un citas valstij raksturīgās vietas un lietas. Īpaša uzmanība tika veltīta Somijai, kura gatavojas 100.dzimšanas dienai.
Tā kā šī gada Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļas tēma ir "Ziemeļu salas", tad bērni tika iepazīstināti ar grāmatām, kurās darbība norisinās uz salas, kā arī ar Ziemeļvalstu autoru grāmatām.
Pasākumā uzmanība tika veltīta arī iemīļotajai bērnu grāmatu autorei Astrīdai Lindgrēnei, kurai rīt apritētu 110 gadi. Tam par godu bibliotēkā izveidota A.Lindgrēnes grāmatu izstāde, kā arī izveidots grāmatu varoņu tops, kurā bērni aicināti nobalsot par savu iemīļotāko A.Lindgrēnes grāmatu varoni. Mēneša beigās uzzināsim, kurš ir iemīļotākais grāmatu varonis, taču pagaidām var pačukstēt, ka līderos izvirzījusies ir Ronja - Laupītajā meita.
Fotogrāfijas no pasākuma var aplūkot ŠEIT.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru