piektdiena, 2018. gada 11. maijs

Nacionālais fināls jau rīt!


Sestdien, 12. maijā, plkst. 12.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa  zālē sāksies Vislatvijas skaļās lasīšanas sacensības nacionālais fināls.
LNB kopā ar Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomi (LBJLP), bibliotēkām un skolām visā Latvijā 2017. gada septembrī uzsāka jaunu lasīšanas sacensību, kurā piedalījās necerēti liels skaits dalībnieku – tie bija vairāk nekā septiņi tūkstoši aizrautīgi  5. un 6. klašu skolēni, kuriem ļoti patīk lasīt. Finālā Rīgā piedalīsies 30 reģionālie lasīšanas čempioni, tostarp arī Jasmīna Pakalne no Smiltenes vidusskolas.
Klātienē viņus atbalstīs visa klase, bet video tiešraidē LNB mājaslapā (www.lnb.lv) līdzi jutīs vēl daudzi simti lasīšanas entuziastu.
Ideja par kampaņas rīkošanu ir aizgūta no Nīderlandes, kur konkurss norisinās jau 25 gadus, iesaistot katru gadu ap miljonu skolēnu. Savukārt Latvijā iniciatīva ir iecerēta, lai mazinātu skolēniem raksturīgo neadekvāti zemo lasīšanas prasmju pašnovērtējumu. Kā liecina PIRLS (Progress in International Reading Literacy Study – Starptautiskais lasītprasmes novērtēšanas pētījums) 2016. gada pētījums, Latvijas skolēni paši sevi ierindo 4. vietā no beigām 50 valstu konkurencē. Skaļās lasīšanas sacensība ir paredzēta arī pašapziņas celšanai, kā arī zēnu un meiteņu lasīšanas līmeņu izlīdzināšanai.
TIEŠRAIDI SKATIES ŠEIT!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru