pirmdiena, 2018. gada 12. novembris

Noslēdzies Ziemeļvalstu literatūras nedēļai veltītais pasākums

Fotogrāfijas no pasākuma var aplūkot ŠEIT.
Šodien, 12.novembrī, Smiltenes novada bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļā notika pasākums Ziemeļvalstu literatūras nedēļas ietvaros. Šogad Ziemeļvalstu literatūras nedēļa notiek no 12. - 18. novembrim un pirmdiena, 12. novembris, ir lielā lasīšanas diena. Tādēļ šodien Bērnu bibliotēkā tika lasīts fragments no Eliasa un Agneses Volundi grāmatas "Rokasgrāmata supervaroņiem". Ar bērniem tika pārrunāti jautājumi par mobingu skolā un attiecībās ar vienaudžiem. Priecē, ka bērni zināja, kur vērsties pēc palīdzības nepieciešamības gadījumā.
Pēc literārā fragmenta izlasīšanas pasākuma apmeklētāji devās uz Smiltenes novada bibliotēkas Pieaugušo apkalpošanas nodaļu, kur varēja iepazīt Ziemeļvalstis ceļošajā izstādē "Zināmās un nezināmās Ziemeļvalstis". Bērniem tika uzdoti jautājumi, uz kuriem atbildes varēja atrast izstādē.
Apmeklētāji atzina, ka uzzinājuši daudz jauna par Ziemeļvalstīm.
Ziemeļvalstu Literatūras nedēļa ir projekts, ko Ziemeļvalstīs administrē Biedrības Norden asociācija, bet Latvijā - Ziemeļu Ministru padomes birojs sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu Literatūras centru un biedrību Norden Latvijā. Ziemeļvalstīs projekts norisināsies jau 22. reizi, Latvijā  - 21. reizi. Nedēļas galvenais uzdevums ir Ziemeļvalstu literatūras un kultūras iepazīšana. Nedēļas laikā bibliotēkās, skolās un citviet notiek lasījumi, stāstu stāstīšana, literatūras izstādes, debates, konkursi un citi pasākumi. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru