piektdiena, 2019. gada 3. maijs

Noslēdzies bērnu zīmējumu konkurss

Aprīlī ikvienam Smiltenes novada bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļas apmeklētājam bija iespēja piedalīties zīmējumu konkursā “Uzbur grāmatu tēlus krāsās”, iedvesmojoties no Aijas Jasūnas grāmatu ilustrāciju izstādes.
Konkursam tika iesniegti 38 zīmējumi, no kuriem lielāko daļu iesniedza pirmsskolas izglītības iestādes “Pīlādzītis” audzēkņi no “Zaķēnu” un “Rūķu” grupiņām, kā arī Smiltenes vidusskolas skolēni.
Konkursa uzdevums bija, iedvesmojoties no A.Jasūnas grāmatu ilustrācijām, uzzīmēt pašiem savus iemīļotāko grāmatu tēlus, radīt jaunas ilustrācijas dažādām grāmatām vai pārzīmēt ilustrācijas, kuras zīmējusi māksliniece A.Jasūna. Lielākā daļa konkursa dalībnieku iesniedza darbus, kuros zīmējuši savus iemīļotākos grāmatu tēlus no tādām grāmatām kā “Dūc kukainīši”, “Kā Ņauva meklēja draugu”, “Lācīša Rūcīša raibā diena”, “Kazlēns, kurš prata skaitīt līdz desmit”, “Septiņi rūķīši”, “Lotes ceļojums uz dienvidiem”, “Pelnrušķīte”, “Elza un ledus sirds” u.c.
Visus zīmējumus no 7.maija līdz 31.maijam iespējams apskatīt izstādē “Uzbur grāmatu tēlus krāsās” Smiltenes novada bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļā, Gaujas ielā 1.
No iesniegtajiem konkursa darbiem tika izlozēti 12 bērni, kuri par piedalīšanos saņēma pateicības balviņas. Paldies visiem mazajiem māksliniekiem, kuri atnāca uz bibliotēku, apskatīja grāmatu ilustrāciju izstādi, radīja paši savus zīmējumus un piedalījās konkursā!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru