trešdiena, 2019. gada 9. janvāris

Lasi e-grāmatas bez maksas


Visās Latvijas pašvaldību publiskajās bibliotēkās 2019. gadā lasītājiem tiek piedāvāts jauns, inovatīvs pakalpojums – “3td e-GRĀMATU bibliotēka” vietnē www.3td.lv . To nodrošina Kultūras informācijas sistēmu centrs sadarbībā ar SIA “Tieto Latvia”, apgādu “Zvaigzne ABC” un publiskajām bibliotēkām. No 7. janvāra ikvienam ir iespēja bez maksas lasīt latviešu autoru darbus e-grāmatas formātā tiešsaistē mobilajā ierīcē vai datorā.
Šobrīd tīmekļa vietnē www.3td.lv ir pieejams daudzveidīgs e-grāmatu piedāvājums – vairāk nekā simt apgāda „Zvaigznes ABC” izdevumu (galvenokārt daiļliteratūra) –  gan latviešu literatūras klasika (Apsīšu Jēkabs, Jānis Ezeriņš u.c.), gan mūsdienu autoru grāmatas, kuras iemantojušas lasītāju atzinību, tai skaitā Vladimira Kaijaka „Enijas bize”, „Zem Marsa debesīm”, „Nārbuļu dēli” un „Mantinieki”, kas pamatā populārajam televīzijas seriālam „Likteņa līdumnieki”, tāpat kinorežisora Aivara Freimaņa „Katls”, Ingunas Baueres biogrāfiskie romāni, latviešu fantāzijas un detektīvžanra darbi. Vietnē atradīsiet arī grāmatas bērniem.
Lai kļūtu par “3td e-GRĀMATU bibliotēkas” lasītāju, ar publiskās bibliotēkas e-kataloga autorizācijas datiem (lietotājvārds un parole) jāveic reģistrācija vietnē www.3td.lv . Ja vēl neesat kļuvis par publiskās bibliotēkas lasītāju vai arī iepriekš neesat tajā izmantojis autorizācijas datus, varat vērsties jebkurā pašvaldību publiskajā bibliotēkā.
Turpmāk paredzēts ne tikai papildināt “3td e-GRĀMATU bibliotēkas” saturu ar jaunām e-grāmatām, bet arī attīstīt platformas izmantošanas iespējas, iekļaujot to vienotajā Latvijas e-pakalpojumu sistēmā. “3td e-GRĀMATU bibliotēkas” attīstībā nozīmīgi arī pašu lasītāju priekšlikumi, kas palīdzēs saturiski papildināt platformu un padarīt to par ērti lietojamu e-pakalpojumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru