piektdiena, 2019. gada 18. janvāris

Pūce un Vāvere stāsta par dzīvi Latvijas mežos


Vāvere stāsta par dzīvi mežā
Turpinot pasākumu ciklu "Iepazīsti Latviju", šodien bibliotēkā notika 2.nodarbība "Meži Latvijā", kurā piedalījās PII "Pīlādzītis" audzēkņi no "Zaķu" un "Rūķu" grupiņām.
Bibliotēkā bija ieradušies meža iemītnieki - Pūce un Vāvere -, lai bērniem pastāstītu par dzīvi mežā.
Latvija ir mežu zeme. Mežs ir ļoti interesants. Katrā gadalaikā tur norisinās savs stāsts. Tāpēc pasākuma laikā tika noskaidrots, kas notiek mežā katrā no gadalaikiem. Bērni uzzināja, kas interesants mežā notiek ziemā, pavasarī, vasarā un rudenī.
Balstoties uz dzirdēto informāciju, pasākuma dalībniekiem bija jāizveido četras kolāžas  - katram gadalaikam sava, attēlojot būtiskākās norises mežā konkrētajā gadalaikā.
Vislabāk mežu var iepazīt, dodoties dabā, vērojot mežu un pamanot tajā dažādus brīnumus. Taču, ja nav iespēja aiziet uz mežu, par to var uzzināt arī grāmatās. Tāpēc gudrā Pūce bērniem pastāstīja par grāmatām, kurās ļoti saistošā veidā pastāstīts par meža vidi, kokiem, augiem un dzīvniekiem.
Tā kā bibliotēkā pašlaik apskatāma pinumu izstāde "Brīvības garša",  bērnudārza audzēkņi uzzināja arī par klūgu pinumiem un aplūkoja izstādē izvietotos darbus.
Fotogrāfijas no pasākuma apskatāmas šeit!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru