piektdiena, 2017. gada 27. janvāris

Aizvadīts "Bērnu žūrijas" noslēguma pasākums


"Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2016" lasīšanas maratons ir noslēdzies un 26.janvārī Bērnu bibliotēkā norisinājās pasākums, kurā žūrijas dalībnieki tika sumināti par piedalīšanos un ieguldīto darbu. Smiltenes novada bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļa "Bērnu žūrijas" programmā piedalījās jau 15. reizi. Taču dalība tajā nebūtu iespējama, ja nebūtu aktīvu grāmatu draugu, kuri vēlas tajā piedalīties - lasīt grāmatas un pēc tam tās vērtēt. Šoreiz "Bērnu žūrijā" piedalījās un par ekspertiem kļuva 21 bērns un 2 vecāki. Lielākā daļa no bērniem un jauniešiem "Bērnu žūrijā" piedalījušies jau vairākus gadus. Liels prieks, ka ar gadiem interese par šo programmu nemazinās un ik gadu ekspertu rindas papildinās.
Tā kā visas Latvijas "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas" rezultāti vēl nebija zināmi, pasākums tika iesākts ar balsošanu, lai noskaidrotu, kuras no grāmatām ir visaugstāk novērtētas Smiltenes Bērnu bibliotēkas lietotāju vidū. Bērni līmēja uzlīmītes ar smaidīgām sejiņām uz to grāmatu attēliem, kuras viņiem patika vislabāk. Rezultātā par "grāmatu karalienēm" tika kronētas šādas grāmatas: "Ella un draugi" (T.Parvela) un "Mans vārds ir Klimpa, un man patīk viss"(R.Bugavičute-Pēce).
Pasākuma turpinājumā bērniem bija jāatpazīst, no kuras grāmatas ir bibliotekāres lasītie fragmenti. Ar šo uzdevumu bērni lieliski tika galā, atpazīstot visus fragmentus un tādējādi apliecinot, ka grāmatas ir lasījuši cītīgi, kā jau ekspertiem pieklājas.
Pasākuma dienā aiz loga vēl bija balta ziema, taču, gaidot pavasari, kopīgiem spēkiem tika radīta neliela pavasara sajūta bibliotēkā. Bērni, vecāki un bibliotekāres rakstīja uz kļavas lapiņām savas atziņas par "Bērnu žūriju" un izlasītajām grāmatām un līmēja tās koka zaros, tādējādi ļaujot salapot un uzplaukt "Bērnu žūrijas" lasīšanas kokam. Uzrakstītās atziņas bija iedvesmojošas - "Iesaku visiem lasīt Bērnu žūrijā. Tas ir tik forši", "Bērnu žūrijas grāmatas vienmēr ir bijušas foršas. Kaut Bērnu žūrijā piedalītos arvien vairāk bērnu", "Vislabākā grāmata bija "Klimpa", jo man patīk dzīvnieki. Es noteikti piedalīšos vēl Bērnu žūrijā", "Man ļoti patīk lasīt. Es visiem ieteiktu lasīt grāmatas". Bērni atzina, ka piedalīšanās "Bērnu žūrijā" bijusi vērtīga un interesanta pieredze.
Lasīšanas koks tiks saglabāts līdz "Bērnu žūrijas 2017" sākumam un būs kā atgādinājums esošajiem ekspertiem par labi pavadīto laiku, savukārt topošajiem ekspertiem - kā motivējošs iedvesmas avots.
Pasākuma izskaņā ekspertiem tika pasniegti pateicības raksti un dāvaniņas, kā arī tika baudīti gardi našķi.
Fotogrāfijas no pasākuma apskatāmas ŠEIT.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru