otrdiena, 2018. gada 25. septembris

Aizvadīta Dzejas diena bibliotēkā

Vairāk fotogrāfijas no pasākuma var aplūkot šeit. Fotogrāfiju autors: Elīna Kubuliņa - Vilne un Diāna Prikule
Piektdien, 21.septembrī, Smiltenes novada bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļā tika svinēti visu dzejnieku un dzejas mīļotāju svētki – Dzejas diena!
Latvijas simtgades gadā vēlējāmies akcentēt tieši paši savus – Smiltenes – dzejniekus. Tāpēc pasākumā tika aicināti piedalīties jaunie talanti no Smiltenes novada.
Pasākumā piedalījās jaunie un topošie dzejnieki no Smiltenes vidusskolas. To pārstāvēja divi skolēni no 7.klases, pa vienam  no 9.klases, 11.klases un 12.klases. Katrs uzstājās ar savām mīļākajām, pašu sacerētajām dzejas rindām.
Dzejas dienu īpašie viesi bija Smiltenē pazīstamās dzejnieces Elīna Kubuliņa – Vilne, Dana Ozoliņa, Baiba Jaunzema, Līga Bruņiniece un Diāna Prikule. Viņas priecēja klausītājus ar saviem jaunākajiem dzejoļiem bērnu auditorijai.
Ikvienu dzejnieku, kurš uzstājās Dzejas dienas pasākumā, vērtēja īpaša žūrija – tie bija citi pasākuma apmeklētāji. Katru dzejnieku vērtēja trīs pēc nejaušības principa izvēlēti žūrijas locekļi, kuri, izmantojot speciālus vērtēšanas kociņus, izteica savu vērtējumu par dzirdētajiem dzejoļiem. Balstoties uz žūrijas vērtējumu, katrs dzejnieks ieguva kādu nomināciju.
Arī tie pasākuma dalībnieki, kuri iepriekš nebija dzeju rakstījuši, varēja izbaudīt dzejoļa radīšanas procesu, grupiņās veidojot dzejoļus, ietverot tajos konkrētus vārdus. Savas zināšanas varēja pārbaudīt, minot dzejnieku radītas mīklas.
Pasākuma izskaņā katrs saņēma pateicības balviņas par piedalīšanos.
Dzejas diena tika īstenota sadarbībā ar Smiltenes vidusskolas bibliotēku.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru