pirmdiena, 2017. gada 3. aprīlis

Jautrības nekad nevar būt par daudz

Fotogrāfijas no pasākuma apskatāmas ŠEIT.

    Lai gan Starptautiskā joku diena - 1.aprīlis - jau pagājusi, šodien Smiltenes Bērnu bibliotēkā atkal skanēja joki un smiekli. Par godu Joku dienai notika pasākums “Pajokosimies”.
    Pasākuma sākumā tika noskaidrota Joku dienas izcelsme un vēsture. Izrādās, ka nav vienotas teorijas, kā radās aprīļa joki. Viena no tām vēsta, ka Joku diena saistīta ar pavasara iestāšanos, kad dabā ir mainīgi laikapstākļi, un daba tādējādi ar mums jokojas. Savukārt cita teorija stāsta, ka Joku dienas izcelsme saistīta ar kalendāra maiņu 16.gadsimta vidū, kas tika noteikta ar 1.aprīli, kad pēc vecā kalendāra tika svinēta Jaunā gada diena. Tomēr daudzi cilvēki nebija dzirdējuši par kalendāra maiņu un turpināja svinēt Jaungada atnākšanu. Tā nu šos nezinātājus apcēla un izjokoja, tādējādi tautā šī diena iegājās kā aprīļa joku diena.
    Spēlējot spēli, bērni uzzināja daudz dažādus un interesantus faktus par smiekliem. Piemēram, vai Tu zināji, ka smiešanās nav raksturīga tikai cilvēkiem vien? Arī dzīvnieki smejas! Pasākuma apmeklētāji paši varēja pārbaudīt arī to, ka smiekli ir lipīgi un smiešanās draugu bariņā notiek biežāk nekā vienatnē.
    Pasākuma apmeklētāji lasīja anekdotes un stāstīja Joku dienā piedzīvotos jautros atgadījumus un jokus. Tika secināts, ka atnākušajiem bērniem ir lieliska humora izjūta. Pasākuma izskaņā bērni bija guvuši ne tikai pozitīvas emocijas, bet arī sāpošus vaigu muskuļus, kas rodas no lielas smiešanās J

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru