trešdiena, 2017. gada 20. septembris

Ar grāmatas atvēršanas svētkiem aizvadīta Dzejas diena

Vairāk fotogrāfijas no pasākuma apskatāmas ŠEIT.
Ir pienācis septembris un līdzi tam - visu dzejnieku un dzejas mīļotāju svētki Dzejas dienas. Vakar Smiltenes novada bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļā Dzejas dienu ietvaros notika Regīnas Melzobas pirmās dzejoļu grāmatas bērniem "Tauriņziedu klēpis" atvēršanas svētki.
Un sajūta patiesi bija kā svētkos! Ar R.Melzobas dzejoļu lasījumiem uzstājās pati autore un skolēns Rūdolfs Vahers. Dzejoļu tēli gan vārda tiešā, gan pārnestā nozīmē atdzīvojās un izspēlēja dzejoļu rindas.
Par muzikālo baudījumu gādāja Lilita Kauliņa un Dace Purvlīce ar skolēnu ansambļiem. Savus rakstītos dzejoļus prezentēja arī Smiltenes vidusskolas 7.klases skolniece Elīza Kauliņa.
Grāmatā "Tauriņziedu klēpis" apkopoti 23 dzejoļi, kuros caur humoru un mīlestību atklātas autores domas, vērtīgie padomi un pamācības, kas jāņem vērā, bērniem augot lielākiem un staigājot savus ceļus. R.Melzoba atzīst, ka ar savas dzejoļu grāmatas rindām vēlējusies uzrunāt ne tikai savus mazbērnus, bet arī citus bērnus, kuriem varbūt patīk skraidīt pa peļķēm janvāra slapjdraņķī un samīļot kaķēnu, kad tam nenāk miegs. Savu pirmo dzejoļu grāmatu bērniem R.Melzoba kā dāvanu vēlas pasniegt gan saviem mīļajiem mazdēliem, gan arī citiem mazuļiem un viņu vecākiem.
Grāmatu papildinājušas Smiltenes tehnikuma audzēknes Gerdas Krieķes ilustrācijas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru