piektdiena, 2017. gada 29. septembris

Bibliotēkas apmeklētāji iekļūst “ceļojumu virpulī”


Citas fotogrāfijas no pasākuma apskatāmas ŠEIT.
Rakstnieks Hanss Kristians Andersens ir teicis, ka ceļot – tas nozīmē dzīvot!
Ceļošana patiesi ir burvīgs vaļasprieks, kas sniedz iespēju izrauties no ikdienas, saskatīt ko jaunu un paplašināt redzesloku.
Tiesa gan, ne visiem mums ir bijusi iespēja apskatīt klātienē citas pasaules valstis. Ja nevaram aizbraukt paši, tad informācija par valstīm “atnāk” pie mums.
Tāpēc šodien Smiltenes novada bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļā notika pasākums “Ceļojumu virpulī”, kurā uzstājās ceļošanas entuziaste Dina Bērziņa, lai dalītos iespaidos un pastāstītu par valstīm, kurās viņa ir bijusi. Dinai ceļošana ir sirdslieta. Viņa ir 30 gadus jauna un jau bijusi 30 valstīs.
Klausīties stāstus par valstīm bija ieradušies Smiltenes vidusskolas 5.klases skolēni. Bērni ar interesi klausījās un uzdeva Dinai daudz jautājumus, kā arī stāstīja par saviem ceļošanas iespaidiem.
Pēc bakalaura grāda iegūšanas Ventspils augstskolā Dinas dzīve jau saistīta ar ārzemēm – Francijā pavadīts apmaiņas studiju gads, Beļģijā iegūti 2 maģistra grādi, strādājusi Eiropas Komisijā Beļģijā un Eiropas Savienības Delegācijā Apvienotajos Arābu Emirātos. Šobrīd Dina strādā Latvijas Ārlietu ministrijā.
Jautāta, kāds būs Dinas nākamais ceļamērķis, viņa atbild, ka vēlētos apceļot Nepālu, Īslandi. Būs atkal jauni ceļojumi un jauni pieredzes stāsti!
Smiltenes Bērnu bibliotēkā atrodamas daudz un dažādas grāmatas par pasaules valstīm. Ja klausoties Dinas stāstījumā, radās interese par kādu valsti uzzināt vairāk, nāc un izlasi!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru