otrdiena, 2018. gada 6. februāris

Bērni gūst ieskatu medijpratībā

Citas fotogrāfijas no nodarbības var aplūkot ŠEIT.
Kā ik gadu februāra sākumā, tā arī šogad 6.februārī bibliotēkās un skolās tika organizēta Vispasaules Drošāka interneta diena. Šoreiz Drošāka interneta dienas sauklis ir “Drošāks internets sākas ar tevi!”, aicinot ikvienu domāt par to, kā mēs katrs rūpējamies par savu drošību internetā, un kāds ir mūsu ieguldījums, veidojot labāku interneta vidi.
Smiltenes novada bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļā notika izglītojoša nodarbība “Medijpratība. Kas tas par zvēru?” Nodarbības ietvaros bērni guva ieskatu medijpratībā, analizēja viltus attēlus, mērīja mediju pratības “temperatūru”, diskutēja par dažādām situācijām interneta vidē, izvēloties pareizo rīcības scenāriju, kā arī spēlēja apgalvojumu spēli “Piekrītu/nepiekrītu”.
Vispasaules Drošāka interneta dienai par godu Bērnu apkalpošanas nodaļā apskatāma tematiska izstāde “Digitālā pasaule”, kurā var uzzināt par medijpratību, aplūkot grāmatas par datoriem un internetu, kā arī gūt padomus informācijpratības apguvē. Izstāde apskatāma līdz 28.februārim.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru