trešdiena, 2018. gada 28. februāris

Notiks Skaļās lasīšanas sacensības otrā kārta

Valkas novada centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā 22.martā plkst.10:00 notiks Skaļās lasīšanas sacensības 2.kārta, kurā piedalīsies skolēni no Smiltenes un Valkas novada.

Latvijas Nacionālā bibliotēkas uzsāktā lasīšanas veicināšanas programma 5. un 6. klašu skolēniem ir jauna un vēl līdz šim Latvijā nebijusi aktivitāte. 11 – 12 gadus veci bērni visā valstī rudenī piedalījās aizraujošā pirmās kārtas konkursā savās skolās un bibliotēkās.

Lasīšanas sacensība notiek soli pa solim:

1.solis – 1.kārta skolā vai bibliotēkā (jau notikusi)
2.solis – reģiona fināls Valkā 22.martā plkst.10:00
3.solis – Nacionālais fināls (Latvijas Nacionālā bibliotēkā) – 12.maijā

Valsts finālā maijā sacensības turpinās viens kandidāts no katra reģiona.

Sacensību metodika ir aizgūta no Holandes, kur šāda veida sacensība notiek jau vairāk nekā 20 gadus, iesaistot ap miljons bērnu. Latvijā šāda Skaļās lasīšanas sacensība notiek pirmo reizi.

Uzsākot jaunu lasīšanas kampaņu, LNB Bērnu literatūras centrs vēlas pilnveidot bērnu prasmes izvēlēties piemērotu un interesantu literatūru skaļai lasīšanai, sekmēt interesi par lasīšanu un grāmatām, saliedēt bērnus kopīgām lasīšanas aktivitātēm, kā arī veicināt lasītprieku.

Valsts Lasīšanas čempions saņems oficiālu trofeju (kausu) skolai, kas nākamajā gadā ceļos tālāk. Viņš saņems arī individuālu balvu un dāvanu kartes, ko varēs izmantot, lai iegādātos grāmatas. Valsts čempions uz gadu tiks iecelts par Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu direktoru – iedvesmotāju. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru