ceturtdiena, 2019. gada 28. marts

Grūti iedomāties, kas būtu bērnu grāmata bez ilustrācijām


Aprīlis ir mēnesis, kurā tradicionāli tiek organizēta Latvijas Bibliotēku nedēļa, tādēļ aprīlī Smiltenes novada bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļa ir sagatavojusi īpašu pārsteigumu apmeklētājiem.
Visu mēnesi, no 1.aprīļa līdz 3.maijam, Bērnu apkalpošanas nodaļā apskatāma bērnu grāmatu ilustratores un dizaineres Aijas Jasūnas zīmējumu izstāde “Kas būtu grāmata bez krāsām?”. Grūti iedomāties bērnu grāmatas bez ilustrācijām. Aija Jasūna ir māksliniece, kuras ilustrācijas lieliski papildina grāmatas un atdzīvina stāstus.
Izstādē var aplūkot A.Jasūnas ilustrācijas no dažādām bērnu grāmatām, piemēram “Rožu princese Anna”, “The little lost truck”, “Casey and Bella”, “Nile, Nile Crocodile”, “Miss Pearly White”u.c. Turklāt izstādes apmeklētājiem ir iespēja izkrāsot pašiem A.Jasūnas radītas krāsojamās lapas gan bibliotēkā, gan paņemt tās uz mājām.
Aija Jasūna ir ilustrējusi vairāk kā 50 bērnu grāmatas, 130 apsveikuma kartītes, 120 e-grāmatas un interaktīvas spēles bērniem internetā, kā arī radījusi 200 dažādus dizainus apģērbiem, kalendāriem, plakātiem u.c.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru