ceturtdiena, 2019. gada 7. marts

Reģionālais fināls jau pēc divām nedēļām

Smiltenes novada bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļā 21.martā plkst. 10:00 notiks Nacionālās Skaļās lasīšanas sacensības Valkas reģiona fināls, kurā par vietu lielajā Vislatvijas finālā sacentīsies 15 bērni no Smiltenes, Valkas un Strenču novada.
Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) jau otro gadu 5. un 6. klašu skolēniem turpina Skaļās lasīšanas sacensību, kurā katrs dalībnieks skaļi lasa fragmentu no paša izvēlētās grāmatas. Šo sacensību īstenošanu un organizēšanu Smiltenes, Strenču un Valkas novados veic bibliotekāri un skolotāji, koordinē Valkas novada Centrālā bibliotēka.
Sacensību metodika ir aizgūta no Holandes, kur šāda veida konkurss notiek jau vairāk nekā 20 gadus, iesaistot ap miljons bērnu. Latvijā, šādai Skaļās lasīšanas sacensībai notiekot pirmo reizi, tajā piedalījās necerēti liels skaits dalībnieku – tie bija vairāk nekā septiņi tūkstoši. Šogad, sacensību otrajā gadā, ir jūtams, ka ieinteresēto pulks aug vēl lielāks.
Uzsākot jaunu lasīšanas kampaņu, LNB Bērnu literatūras centrs un iesaistītās Latvijas bibliotēkas un skolas vēlas pilnveidot bērnu prasmes izvēlēties piemērotu un interesantu literatūru skaļai lasīšanai, sekmēt interesi par lasīšanu un grāmatām, saliedēt bērnus kopīgām lasīšanas aktivitātēm, kā arī veicināt lasītprieku.
Skaļās lasīšanas sacensība tiek rīkota trīs kārtās. 1.kārtā skolēni piedalās konkursā savās skolās un bibliotēkās. Otrajā kārtā – reģiona finālā satiekas labākie lasītāji no Smiltenes, Strenču un Valkas novada. Savukārt viens skolēns, kurš uzvarēs 2.kārtā, dosies uz 3.kārtu - Skaļās lasīšanas sacensību Nacionālo finālu, kas notiks 2019.gada 18.maijā Gaismas pilī.
Skaļās lasīšanas Valkas reģiona fināla organizēšanu atbalsta Smiltenes novada dome, Valkas novada dome un SIA “PEPI RER”, nodrošinot balviņas sacensības dalībniekiem.

Pasākuma organizators ir Smiltenes novada bibliotēka. Organizators var izdarīt foto un video uzņēmumus pasākuma norises vietā vai tuvākajā apkārtnē (tostarp pie ieejas). Ja Jūs ierodaties pasākuma vietā, Jūs apzināties, ka Jūsu attēls var tikt uzņemts un apstrādāts turpmākajiem publicitātes mērķiem. Organizators ir publiska institūcija, kurai ir pienākums informēt sabiedrību par publisku līdzekļu finansētām aktivitātēm. Organizators neapstrādās Jūsu personas datus, ja Jūs neatradīsieties pasākuma tuvumā.

Sanita Lārmane (Smiltenes novada bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļas vecākā bibliotekāre)
Una Grāve (Valkas novada bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļas galvenā bibliotekāre, Skaļās lasīšanas sacensību Valkas reģiona kuratore)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru