ceturtdiena, 2019. gada 21. marts

Zināms Skaļās lasīšanas sacensības reģionālā fināla uzvarētājs

Fotogrāfijas no pasākuma var aplūkot šeit!

Smiltenes novada bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļā 21.martā notika Nacionālās Skaļās lasīšanas sacensības Valkas reģiona fināls, kurā par vietu Latvijas finālā sacentās 15 bērni no Smiltenes, Valkas un Strenču novada.
Par Skaļās lasīšanas sacensības Valkas reģiona uzvarētāju kļuva Smiltenes vidusskolas 6.klases skolēns Patriks Kalniņš, kurš lasīja fragmentu no Džefa Kinnija “Grega dienasgrāmatas” 9.daļas.
Valkas reģiona finālā bērni bija labi sagatavojušies, kā arī izvēlējušies interesantus fragmentus no grāmatām, piemēram, M.Kļava “Vāverēns Toms un viņa draugi”, G.Holcs-Baumerts “Alfons Trīcvaidziņš”, A.Lindgrēne “Mēs – visi bērni no Trokšņu ciema”, O.Preislers “Herbe ar lielo cepuri”, I.L.Muižzemniece “Ledus pieskāriens” u.c.
Dalībniekus vērtēja trīs tiesneši: 1) Zinaida - sieviete, kura jebkuru grāmatu prot pārvērst skatuves mākslā; 2) Kaspars - tētis, kuram pasaku stāstīšana ir ikvakara rituāls; 3) Alda - čaklākā Smiltenes bibliotēkas lasītāja, kura katrā grāmatā prot atrast kaut ko vērtīgu un pamācošu. Žūrijas pārstāvji norādīja, ka nebija viegli izvēlēties vienu uzvarētāju, jo visi priekšnesumi bija labi sagatavoti un interesanti.
Patriks Kalniņš dosies uz Skaļās lasīšanas 3.kārtu - Skaļās lasīšanas sacensību Nacionālo finālu, kas notiks 2019.gada 18.maijā Rīgā Gaismas pilī.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru